szombat, október 20, 2018
Címkék Ezekkel megcímkézve: "12 év rabszolgaság"

Címke: 12 év rabszolgaság

Az amerikai polgárháború idején Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) egy szabad fekete férfi New Yorkból, akit elrabolnak és eladnak rabszolgának. Szembe kell néznie a kegyetlenséggel - amit gonosz rabszolgatartóként Michael Fassbender személyesít meg - és a váratlan helyről érkező kedvességgel is, miközben az életben maradás mellett méltóságának megőrzéséért is meg kell küzdenie. Felejthetetlen Odüsszeiájának 12. évében Northup találkozik egy kanadai rabszolgafelszabadítóval (Brad Pitt), aki örökre megváltoztatja az életét.

...méghozzá úgy, hogy kő kövön nem marad! Már épp ideje volt így ősszel egy hasonlóan kőkemény nyitánynak, s ez a több mint 86 milliós első hétvége azért határozottan szépnek mondható, még ha a többi Marvel filmhez képest azért meglehetősen szerény, nem beszélve a film brutális 170 milliós büdzséjéről! Ennek ellenére a stúdió derűlátó, és csak a tengerentúlon 200 millión felüli eredményt minden további nélkül elvárnak a produkciótól, amit mellesleg a kritikusok sem húztak le nagyon, a Rottentomatoes 66 %-os, erős közepes értékelése legalábbis erre enged következtetni.

A 38. Torontói Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíjas alkotása lett, valamint a jelenleg is zajló 51. New York-i Filmfesztiválon is levetítésre került Steve McQueen (Shame – A szégyentelen, Éhség) 12 év rabszolgaság című filmje, amit a kritikusok jelen pillanatban a legjobb filmnek járó Oscar-díj egyik legnagyobb várományosának tartanak. Torontóban az elmúlt években a Blackberry People’s Choice díjat olyan filmek kapták, mint a Gettómilliomos, A király beszéde, vagy A napos oldal...

Közösségi oldalak

16,292RajongókTetszik
1,286Feliratkozó+1
251KövetőKövetés
26,893FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -
Hirdetés