Főoldal » Archívum

Cikkek címke szerint: 300: A birodalom hajnala

Filmhírek »

[11 ápr 2014 | 1 komment | ]
Magyar box office hírek: Víz alatt

Új állandó rovatot indítunk magyar box office hírek címmel, jellemzően csütörtök-péntek magasságában! A box office adatok a már mögöttünk álló, azaz az előző mozis hétre fognak vonatkozni előző hét csütörtöktől jelen hét szerdájáig – esetünkben most április 3-9. időszakra. Cikkünk a Filmforgalmazók Egyesülete adataira támaszkodik, amit jelen esetben a UIP-Duna Film bocsátott a rendelkezésünkre! Nos, akkor lássuk, hogy mit is nézünk mi, magyarok a moziban!

Filmhírek »

[17 márc 2014 | 3 komment | ]
Box Office hírek: Mr. Peabody és Sherman köröket vert a Need For Speed-re

A hétvégét elég gyér mozis forgalom jellemezte a hétvégén Amerikában. Még a számítógépes autós játékadaptáció, a Need For Speed sem tudta felrázni a nagyérdeműt, és hatalmas bukta lett belőle. Ezt azonban mi borítékoltuk (lásd: kritikánk!) előre, sajnos, a Disney ezúttal rossz lóra tett: nem is nagyon reklámozták, hogy volt közük az elkészült produkcióhoz. Az előző héthez képest a csúcson alig történt változás: a múlt héten második helyen kezdett Mr. Peabody és Sherman kalandjai most megelőzte a 300: A birodalom hajnalá-t.

Film, Kritika »

[6 márc 2014 | 16 komment | ]
300: A birodalom hajnala kritika

A 300: A birodalom hajnala két kiváló alapötletre épül: az egyik, hogy a tengerre viszi a csatákat, a másik maga Eva Green. Grandiózus látványorgia és tengernyi CGI vér – hogy fürdünk vagy fuldoklunk benne, csak ízlés kérdése! Jelige: tengeribetegek és mimózalelkűek kíméljenek!

trailer »

[28 feb 2014 | 4 komment | ]
Új 300: A birodalom hajnala trailer – a gonoszok

A Warner Bros. legújabb 300: A birodalom hajnala előzetesének fókuszában a “sötét oldal”, azaz Xerxes (Rodrigo Santoro), illetve hadvezére, Artemisia (Eva Green) áll. Utóbbi esetében például megtudhatjuk, hogy a görögök iránt érzett olthatatlan haragja nem megalapozatlan: Artemisia egész családját görög katonák mészárolták le, ennek köszönhetően állt be a perzsa seregbe.

trailer »

[21 jan 2014 | 8 komment | ]
Újabb 300 – A birodalom hajnala trailer

A harmadik előzetes is megérkezett a 300: A birodalom hajnala-hoz, melyben Xerxés, miután győzelmet aratott Spárta hősies harcosai ellen, tovább folytatja hódítását Görögországban. Új szereplőkkel, egy teljesen új hadszíntéren zajlik a végső ütközet, melynek tétje az egész ország jövője…

trailer »

[13 dec 2013 | 6 komment | ]
300 – A birodalom hajnala szinkronos előzetes #2

A második előzetes magyar szinkronos változata is megérkezett a 300: A birodalom hajnala-hoz, ami 2014. március 6-án érkezik a mozikba, két héttel a hasonlóan látványosnak ígérkező és szintén történelmi témából merítő Pompeji-t követően.
Nem vitás, melyik lesz a jobb…

trailer »

[5 dec 2013 | 2 komment | ]
Újabb 300: A birodalom hajnala előzetes

Újabb előzetes érkezett a 2014. március 6-án mozikba kerülő 300: A birodalom hajnala-hoz, melyben Lena Headey 300-ból megismert karaktere, Gorgo királynő is felbukkan.
Tartalom: Miután győzelmet aratott Leonidas 300 fős csapata felett, a perzsa hadsereg, Xerxés (Rodrigo Santoro) parancsnoksága alatt, észak felé indul, hogy leigázza a görög városállamokat.

trailer »

[2 szept 2013 | 2 komment | ]
Új trailer 300: A birodalom hajnalához

A Warner Bros egy újabb előzetest készített a jövő tavasszal mozikba kerülő 300: A birodalom hajnala filmhez, ami WP információ szerint eredetileg egy marketing partner számára lett összerakva, ám valahogy sikerült mégis kikerülnie a netre – igaz vagy sem, tökmindegy, a lényeg az, hogy jópár eddig nem látott képkockával találkozhatunk a videóban…

Akció, Fantasy, Film, Háborús, Történelmi »

[15 aug 2013 | 8 komment | ]
300: A birodalom hajnala – magyar előzetessel

Miután győzelmet aratott Leonidas 300 fős csapata felett, a perzsa hadsereg, Xerxés (Rodrigo Santoro) parancsnoksága alatt, észak felé indul, hogy leigázza a görög városállamokat. Az egymással állandó rivalizálásban álló két polisz, a demokratikus Athén és az oligarchikus Spárta kénytelen illékony szövetséget kötni a közös ellenséggel szemben: Athén igazi haderejét flottája jelenti, Themistocles (Sullivan Stapleton) vezetésével, míg Spárta kiváló gyalogos csapatokat képes a harctérre állítani…

trailer »

[25 júl 2013 | 5 komment | ]
300 – A birodalom hajnala szinkronos előzetes

2006-ban – tetszik vagy nem tetszik! – Zack Snyder a 300 című akciófilmjével kitörölhetetlenül letette a névjegyét a filmtörténelem asztalára, s elképesztő vizualitását hollywoodi sikk lett utánozni. Frank Miller és Lynn Varley képregényének adaptációja életre kelt, s Leonidas személyében igazi epikus főhőst (this… is… SPARTA!!!) és internetes mémt ajándékozott nekünk, egyszerű halandóknak. Jövőre itt a várva várt folytatás, amely szintén Miller egy képregényén, a Xerxes-en alapul. A sztori adaptálását maga Snyder végezte, aki a forgatókönyvírás mellett producerként is tiszteletét teszi, a rendezést azonban átadta kezdő kollégájának, Noam Murro-nak, aki sokmindent még nem igazán tett le az asztalra. Vajon méltó folytatást sikerült kreálnia Snyder 300-ának?

trailer »

[13 jún 2013 | 15 komment | ]
300 – A birodalom hajnala trailer és poszter

A poszter és az első trailer is megérkezett a Frank Miller Xerxes című képregénye alapján készülő 300 – A birodalom hajnala-hoz – a film Noam Murro rendezésében készül és 2014 március 7-én kerül a mozikba. A 300 folytatása a Thermopülai csatával egy időben, de egy teljesen más hadszíntéren folytatódik: a Földközi tenger vizeire vezet minket, ahol a görögök egyesített serege Themistokles (Sullivan Stapleton) vezetése alatt…

Filmhírek »

[10 máj 2013 | 7 komment | ]
A Warner csak 2014-ben mutatja a 300: A birodalom hajnala filmet

A Warner úgy döntött, hogy a 300: A birodalom hajnala fantasy-képregényfilmet mégsem mutatják be nyáron. Amerikában augusztus 2-től (nálunk augusztus 1-től) lehetett volna jegyet váltani, hogy lássuk, hogy Sullivan Stapleton miképp kaszabolja a gaz perzsa hódítókat. Egyúttal közzétették az új premierdátumot is, Noam Murro rendezése 2014 március 7-re került. A stúdió eléggé rizikósnak vélhette az augusztusi bemutatót, hiszen előfordul, hogy a közönség csalódik a felvonultatott nyári blockbusternek szánt popcornfilmekben és elmegy a kedvük a mozizástól.